Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan TEB, banka içerisinde iş verimliliğini arttırmak amacı ile gerçekleştirdiği uygulamaları tüm banka geneline yaygınlaştırarak,çalışanlarına hızlı ve etkin analiz imkanı sağlamış; Ipad’ler üzerindeki QlikView uygulamaları ile istenen zamanda ve istenen yerde bilgiye ulaşım sayesinde hızlı ve dinamik iş kararlarının alınabilmesini mümkün kılmıştır.
TEB, 500’ü aşkın şube ve 9.000 çalışanı ile bölge genelinde kurulmuş bir Türk bankasıdır. Bankanın faaliyet alanı kurumsal, bireysel, özel ve küçük ve orta ölçekli işletme (KOBİ) bankacılığın yanı sıra proje finansmanı, fon yönetimi ve saklama hizmetleri içermektedir. QlikView uygulamalarındandan önce, şirket standart ve ad hoc raporlama için ağırlıklı olarak SAP Business Objects kullanmaktaydı; veri paylaşımı ve analizler için ise Microsoft Excel ‘den yararlanılıyordu. TEB, geçen yıl öncelikle merkezde 150 çalışanına QlikView uygulamalarını açtı. Bu kullanıcıların etkileşimli raporlama ve veri analizi konusunda QlikView ile elde ettikleri büyük katma değerin,yüksek seviyede kullanıcı memnuniyetinin görülmesinin ve farklı iş birimlerinden de bu yönde talepler gelmesinin ardından, banka yönetimi QlikView’ı tüm banka genelinde yaygınlaştırma kararı aldı.
TEB İş Analitiği Müdürü Murat Özel “QlikView bizim takımlarımıza var olan veri kaynaklarımız ve raporlama ortamlarımızla mümkün olmayan yepyeni bir görüş katmanı verdi” şeklinde yorum yaptı. “Kullanıcı dostu QlikView uygulamaları çalışanlarımız için veriden bilgi elde etmeyi kolaylaştırıyor. QlikView’un mobil cihazlardan erişiminin son derece kolay ve rahat olması, çalışanlarımızın analizlerini zaman ve mekan bağımsız yapabilmelerini sağlıyor, böylelikle günümüzün dinamik ve çevik çalışma koşullarının gerektirdiği şekilde hareket edebiliyoruz.”
TEB Bölge Müdürleri ve üst düzey yönetiminin şube performansını izleyebilmek, risk ve limit analizi ile birlikte satış ve kurumsal bankacılık dahil tüm aktiviteleri gözlemleyebilmek için Ipadler üzerinde QlikView uygulamalarına erişimi bulunuyor. Bu sayede, yöneticilere mümkün olan her yerde işle ilgili öngörülerini ortaya çıkarmak için esneklik kazandırlabilmekte ve böylelikle kendi şube işleyişleri her ne kadar iyi olsa bile, pazar payları gibi rekabet bilgileri hakkında en güncel veriler sunulabilmektedir.